Kokoukset 2015

Kevätkokous Museo Militaria, Hämeenlinna

Toimintakertomus 2014

Syyskokous Sepänkeskus, Jyväskylä

Toimintasuunnitelma 2016

Tällä kertaa seuran jäsenet kokoontuivat sääntömääräisen syyskokouksen merkeisssä Jyväskylässä. Kokous pidettiin Sepänkeskuksen Protoni- salissa 10. lokakuuta 2015 kello 12.00. Kokouksessa käsiteltiin seuran sääntöjen kohdan 9. mukaiset asiat.

Kokouksen aluksi vietimme hiljaisen hetken pois nukkuneen ahkeran ja kunnioitetun jäsenemme Matti Henrikssonin muistolle.

Seuran puheenjohtaja tiedotti, että Radiot- lehden vuoden kirjoittaja- tunnustuspalkinnon saajaksi on valittu Heikki Tupala. Palkinnon saaja ei ollut kokouspaikalla joten kunniakirj a hänelle toimitettiin postitse.

Sitten siirryttiin virallisiin syyskokousasoihin: Seuran puheenjohtaja Timo Haveri avasi kokouksen ja toivotti paikalle saapuneet tervetulleiksi seuran syyskokoukseen. Seuran syyskokoukseen osallistui 25 radiohistorian harrastajaa. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Timo Haveri ja sihteeriksi Jalo Ojan-perä. Pöytäkirjan tarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Esa Sallan ja Janne Maunu. Todettiin, että kokouskutsu oli julkaistu seuran Radiot 3/2015 jäsenlehdessä, joka oli sääntöjen mukaan lähetetty riittävän aikaisin kaikille seuran jäsenille. Kokous todettiin täten laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokoukselle laadittu työjärjestysehdotus hyväksyttiin. Kokouksen puheenjohtaja esitti, että koska hallituksen laatima toimintasuunnitelma vuodelle 2016 oli jaettu kaikille kokoukseen osallistujille, eikä siinä ollut oleellisia muutoksia verraten kuluvan vuoden toimintasuunnitelmaan, niin sitä ei tilaisuudessa suotta luettaisi. Seuraavaksi kokouksen sihteeri esitteli 21 250,00 euron suuruisen tulo- ja menoarvio- ehdotuksen vuodelle 2016, jossa huomioitiin entiset jäsenmaksujen suuruudet. Jäsenmaksut vuodelle 2016 ovat siis edelleen jäsenille 30 euroa ja yhteisöjäsenille 60 euroa. Jäsenmaksujen viimeinen maksupäivä on 30.3.2016. Kokous hyväksyi yksimielisesti em. hallituksen tekemät esitykset. Toimintasuunnitelma päätettiin laittaa myös seuran www- sivuille.

Lisäksi käytiin keskustelua olisiko seuran mahdollista saada EU- rahoitusta jollekin toiminnan osa alueelle?

Seuraavaksi valittiin seuran puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2016. Puheenjohtajaksi valittiin Timo Haveri. Hallituksen erovuoroiset jäsenet olivat Teemu Piittinen ja Risto Kallberg. Hallitukseen valittiin uudelleen Risto Kallberg ja uutena jäsenenä Janne Maunu. Hallituksen muina jäseninä jatkavat Hilve Sallden, Pekka Orava, Raimo Jokinen ja Jalo Ojanperä. Toiminnantarkastajaksi valittiin Martti Salminen ja varalle Reijo Nuutinen. Kokouskutsussa ei ollut mainittu muita sellaisia asioita joista olisi voitu päättää, joten puheenjohtaja kiitti kokoukseen osallistujia ja päätti virallisen kokouksen.

Virallisten asioiden jälkeen keskusteltiin mm. siitä, miten suhtaudutaan mm. foorumilla usein kysyttyihin korjausasioihin. Todettiin, että seura ei vastaa foorumilaisten antamien korjausohjeiden sähköturvallisuudesta. Tästä asiasta päätettiin laittaa myös selvästi näkyvä tiedote foorumille.

Hallitus käsittelee vanhojen radioiden korjaamiseen liittyvää sähköturvallisuusasiaa edelleen ja yrittää selvittää, kuinka tässä jo pitkään esillä olleessa asiassa olisi parasta edetä. Pohjapaperina voimme käyttää Pekka Hämäläisen laatimaa ja asiantuntevaa selvitystä.

Kuultiin myös Petäjäveden museon kuulumiset: kuulimme, että Jan-Mikael Nurmela toimii museolla työntekijänä joulukuun puoliväliin asti.

Seuraavaksi siirryimme nauttimaan kahvia kera suolaisen ja makean. Piia Pietarinen oli ystävällisesti lupautunut hoitelemaan emännyyden ja kaikki sujui varmoin ottein niin kuin vain hänen työskentelytapansa tuntien voi olettaa. Kahvitauon aikana oli mahdollisuus vapaaseen keskusteluun ja seuran Radiopajaan tutustumiseen. Rakentelukilpailun ainoa osallistuja oli Raimo Jokinen. Hänen tuomansa hienot putkivahvistimet olivat näytteillä sekä äänessä. Tekniikaltaan upeasti toteutettuina ne herättivät ansaittua kiinnostusta.

Ohjelmassa seurasi Kauko Viitasen koostaman Helvar-tietokannan julkistusesitelmä. Kauko esitteli tietokannan sisältöä, käyttäen esimerkkeinä joitakin aikakausien tyypillisiä Helvar-vastaanottimia.

Hallituksen päätöksen jälkeen tietokanta tulee myyntiin ja edullisimmin sekä ehkä myös helpoimmin käytettäväksi se näyttäisi tulevan muistitikkuna.

Kokouksen jälkeen halukkailla oli vielä mahdollisuus tutustua opastetusti Suomen tietojenkäsittelymuseoyhdistys ry:n toimintaan sekä yhdistyksen näyttelyyn ja kokoelmaan Vaajakoskella. Eri aikakausien tietojenkäsittelylaitteita oli runsaasti nähtävänä ja niiden kanssa joskus työskennelleiden nostalgiset muistot palautuivat varmaankin elävästi mieliin.

Jalo Ojanperä